Arcangel Sant Rafel

Notícies

Carta a les famílies nº6 - Febrer 2021

22/02/2021
Carta a les famílies nº6 - Febrer 2021

D’on ha de néixer la felicitat d’un cristià?

Trobam la felicitat quan feim feliços els altres

No són poques les vegades que ens hem trobat davant alumnes que formulen preguntes com què és el cristianisme? Què pot aportar d’especial i diferent a la meva vida seguir aquest Jesús del qual ens parlau?

Una de les respostes més senzilles, però alhora ben plenes de significat per als joves i adults d’avui, és que el cristianisme consisteix a desenvolupar en un mateix el projecte de vida que Jesús ens proposa per ser feliços.

Conèixer, entendre i interpretar en els temps actuals en què consisteix aquest projecte de vida no és una tasca fàcil, però tampoc impossible. Per això, ho intentarem resumir amb 3 lletres: l’ABC de la felicitat del cristià.

L’ALEGRIA, una alegria que no està associada ni a la diversió ni a la possessió d'objectes, sinó a donar i rebre amor. En clau purament humana, rebre amor d'altres persones fa que ens sentim valorats, estimats. Així és que quedam convidats a trobar la felicitat en el fet d’estimar i ser estimats.

LA BONDAT. Els cristians, per definició, han de ser bons, persones amb capacitat de donar amistat, temps, sinceritat, respecte, amor. Ser bondadosos requereix d’acció, de fer el bé en el nostre entorn, no tant per les paraules sinó pels fets. Així és que quedam convidats a trobar la felicitat en el bé que podem fer en els altres.

LA COMPASSIÓ. Cal que aprenguem a posar-nos en el lloc de l'altre, sentir el que l'altre sent, plorar amb els que ploren, celebrar amb els que celebren; però no des de la llàstima, sinó des de la convicció que estimar-nos els uns als altres significa compartir la totalitat de les nostres vides, amb els moments de bonança i benestar, però també els moments de patiment i tristesa.  Així és que quedam convidats a trobar la felicitat en el compartir la vida, bé sigui en el moments d’angoixa com en els d’alegria.

En definitiva, preneu aquesta carta com una lletra de convit. Sentiu-vos convidats per Jesús a descobrir la felicitat a la porta el seu missatge. Una felicitat que neix de l’ALEGRIA, la BONDAT i la COMPASSIÓ envers els altres. Siau feliços fent feliços els altres.

 

 Joan M. Riera

 CC Sant Salvador d’Artà

  

 

                                                                                              INFORMACIÓ

 

Recordeu el calendari escolar:

 

26/febrer, divendres, festa escolar unificada

01/març, dilluns, festa de la Comunitat autònoma

 

El dia 17 començàrem la Quaresma, temps especial de preparació per a la Pasqua i encara que no poguérem fer-ho com en anys anteriors sí que feim el possible per tal que els alumnes puguin seguir les fites més significatives de l’any i que ajuden a la seva educació.

 

DIA 25, celebrarem la festa de la Beata Francinaina, a nivell de centre i d’aules.

Aviat, confiam poder celebrar les festetes i/o mercadets amb Portes obertes i amb la participació de les famílies.

 

Amb la col·laboració de tots continuarem millorant la situació de la pandèmia i esperam poder acabar bé el trimestre i el curs.

 

 

                                                    EQUIP DE DIRECCIÓ