Arcangel Sant Rafel

Notícies

Carta a les famílies nº 4 - Desembre 2020

17/12/2020
Carta a les famílies nº 4 - Desembre 2020

 

 

COMPARTIR

Res no ens fa més feliços que estimar i ser estimats

No ens cansarem d’escoltar i de dir que són temps difícils. Moltes coses s’han de fer de manera diferent a com havíem après o a com les havíem fetes fins ara. Ensenyam diferent, ens relacionam diferent i vivim diferent. Hem hagut d’aprendre a somriure amb els ulls i a acariciar amb les paraules per demostrar el nostre afecte, per donar el nostre consol i per alleugerir l’aïllament i la solitud.

Ara s’acosten les festes i sabem que no les podrem celebrar com sempre. No podrem seure tots a taula, ni podrem viatjar, ni podrem sortir a fer gresca pel carrer. Aquesta serà una celebració especial i una oportunitat per recuperar el vertader sentit del Nadal. Al costat de les paraules que més sonen en aquestes dates ('família', 'casa', 'amor'...) destaca, ara més que mai, 'compartir'.

'Compartir' té molts significats; sobretot, però, en volem destacar tres:

En primer lloc, podem compartir coses materials. Podem col·laborar amb els diferents recaptes d’aliments i de donatius que proliferen aquests dies. Els diferents bancs d’aliments -Càritas, les parròquies- organitzen campanyes especials per intentar pal·liar una mica els efectes de la crisi econòmica que afecta durament el nostre país. Podem col·laborar en aquestes campanyes compartint una part del que tenim; sentir-nos, així mateix, afortunats de poder posar el nostre granet d’arena per ajudar els altres.

 

Però podem anar molt més enllà. Podem compartir el que no tenim. Podem compartir el nostre temps. El que sempre ens falta. Temps per descansar, per gaudir de la família, per dedicar a l’oci, a la lectura, al cinema. És hora de posar en valor el voluntariat. D’admirar i imitar aquelles persones que, de manera totalment altruista, dediquen part del temps lliure a ajudar els altres. A col·laborar amb els altres. Que es roben temps a ells mateixos per regalar-lo amb un exercici d’absoluta generositat.

I, finalment, podem compartir amor. El nostre cor és una font inesgotable de generació d’afecte, i només depèn de la nostra voluntat compartir-lo. No calen grans gestos: la màgia, com sempre, és a les coses petites. N’hi ha prou amb una paraula d’ànim, amb un compliment, amb el fet de ser amable amb els amics i amb els desconeguts. Compartir amor és fàcil, i no hi ha res al món que ens faci més feliços que estimar i ser estimats.

 

 

Magdalena Moreno Frontera

Professora d’ESO

Col·legi Ramon LlullBenvolgudes famílies,

 

En pocs dies celebrarem les festes de Nadal. La commemoració del naixement de Jesús ens omple de goig i de pau.

Són dies de records i d’alegria; també enguany, malgrat les circumstàncies.

Desig per a tots salut, alegria i pau en la família i arreu del món. Val a dir, tanmateix, que no tothom té el que és necessari per viure, ni tothom té salut... Són dies de compartir el que puguem per suavitzar el patiment; són, d’altra banda, dies de comunicar-nos amb les persones que sabem que ho necessiten.

Vull agrair-vos la col·laboració de tots vosaltres, la qual ha fet possible arribar al final del trimestre sense incidències significatives. Som conscient de la incomoditat que suposa el compliment de les normes per prevenir contagis. Tot ha funcionat i segueix funcionant raonablement bé: les entrades i sortides escalonades, el fet de mantenir distàncies, les aules, els grups estables, el menjador, l’aula matí, etc.

El professorat i personal auxiliar han complit i fa complir les normes recomanades per sanitat; a més, ha intentat superar -i en segueix superant- dificultats i incomoditats per tal de mantenir els espais i les aules amb les condicions higièniques òptimes.

Vos record que acabam les classes dia 22 i començarem el segon trimestre el dia 11 de gener (dia 8 tenim una festa de lliure elecció).

Els dies de vacances són per descansar; així mateix, voldria recordar-vos que mantengueu les precaucions, com heu fet fins ara, per poder reprendre les activitats dia 11 de gener amb salut.

 

Bon Nadal per a tothom.

                                                                           Margalida Moyà